Wie zijn wij?

Soms kan je je wel eens afvragen hoe alle componenten van de Verachtert Group zich tot elkaar verhouden. Dat is natuurlijk niet altijd even simpel om te zien. Daarom hebben wij voor jullie een schema gemaakt waarop je kan aflezen welke onderdelen er zijn bij Verachtert, en hoe ze tot elkaar staan. In principe is het niet zo moeilijk. De meeste merken of onderdelen bestaan gewoon netjes naast elkaar. De interesses en ambities van het bedrijf liggen gewoon bij enkele verschillende niches.

Flashback naar 1949: Verachtert NV werd opgericht door Jos Verachtert. Het begon allemaal als een groothandel voor fournituren, borduurgaren en breigaren. Maar het bedrijf groeide al snel door en begon met het ontwerpen en produceren van handwerkkits, zoals knoopkussens en Smyrna tapijten.

In 1959 richtte het bedrijf het merk Vervaco op, om handwerkkits te ontwerpen, produceren en commercialiseren. Het concept van Vervaco is uniek, omdat ze het grootste assortiment in verschillende technieken aanbieden. Zo hebben ze kits in kruissteek, knoop, telpakketten en kits voor kinderen, maar ook bedrukte nappen. Elk jaar komen er meer dan 100 nieuwe designs bij!

In 1997 is de productie verhuisd naar Tunesië. De kits worden met de grootste zorg en precisie gemaakt. Dit met oog op de topkwaliteit.

2006 was het jaar van Verdeco. Zij stelden de roman blinds voor.

In 2009 bracht R&H Holding een frisse wind naar het bedrijf. Innovatie en modernisatie waren een prioriteit voor de nieuwe directing managers van het bedrijf. In 2010 besloot het bedrijf het merk LanArte over te nemen. Ook DressYourDoll kwam onder de vleugels van Verachtert terecht.

Het bedrijf bleef maar groeien. Om hun positie op de markt als verkoper van gordijnen te versterken, namen ze het bedrijf Topfloor over in 2011. Met 2 interieurwinkels in Bornem en Dendermonde, kunnen ze hun eigen klant goed bereiken. Later kwam er ook nog een winkel in Schoten bij.

Later voegde Stoffenlabel Editex zich nog bij het bedrijf. En met de nood aan mondmaskers in 2020 was ook iMaski snel geboren.

Fast forward naar 2022: De Verachtert Group groeide uit tot een bedrijf met meer dan 300 werknemers verspreid over België en Tunesië. Hun producten worden verkocht in meer dan 50 landen over heel de wereld. Ondertussen bestaat de Verachtert Group uit 8 verschillende niches, elk sterk in zijn eigen veld: Verachtert, Vervaco, Verdeco, Vertex, LanArte, DressYourDoll, iMaski en Editex.