PRAKTISCHE INFO

Welkom bij onze praktische info. Hier bundelen we de vragen die ons het vaakst gesteld worden. Dus heb je een vraag, dan kan je het antwoord hier vinden! Toch niet gevonden? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Kom je garen tekort?

Voor een tekort mag je altijd ons garantieformulier invullen:

Onze klantendienst helpt je dan zo snel mogelijk verder en zal je de draad gratis opsturen.

Waarom geven jullie geen DMC nummers vrij?

We geven geen DMC nummers meer weg om illegale kopieën tegen te gaan. Kom je draad tekort? Dan kan je altijd ons garantieformulier invullen op een van onze websites.

We bedanken je voor je begrip voor ons standpunt.

Ik wil graag wijzigingen aanbrengen in de kit.

Wat leuk! Wij vinden het altijd fijn als onze klanten creatief aan de slag gaan. Dit is echter niet inbegrepen in de prijs. Dus wil je graag een andere stof of kleur draad, dan is onze garantieregel niet van toepassing. Je zal voor de kosten van deze extra’s zelf instaan.

Ik heb een kit met blauw en roze garen, maar begrijp de legende niet goed.

De symbolen zijn gebaseerd op het blauwe ontwerp. Omdat er ook roze kleuren in het blauwe ontwerp zitten, zullen de roze kleuren soms dubbele symbolen hebben in de roze versie.
Bijvoorbeeld “1 = X + O”
Wanneer je de roze versie borduurt, dan staan beide symbolen voor nummer 1 en worden ze dus in dezelfde kleur geborduurd.

Hoe maak ik kruissteekjes op een tafelkleed?

Bij een tafelkleed hoef je geen draadjes in de stof te tellen. De kruisjes staan iets verder uit elkaar om het duidelijker en makkelijker te maken. Je moet gewoon over de voorgedrukte kruisjes borduren, zodat de kruisjes direct naast elkaar liggen. Wanneer je borduurt, zal je ook zien dat niet elk kruisje dezelfde grootte heeft, en dat het voorgedrukte kruisje soms nog zichtbaar is. Geen nood, de inkt was je er makkelijk uit.

Aïda vs. telstof vs. linnen

Aïda: Borduur je kruisjes van gaatje tot gaatje. Je kruisje zal 4 gaatjes bedekken.
Telstof: Borduur je kruisjes over 2 draadjes van de stof. Je kruisje zal 9 gaatjes bedekken.
Linnen: Hetzelfde principe als bij telstof, borduur over 2 draadjes van de stof.

Met hoeveel draden moet ik borduren?

Eerst en vooral is dit afhankelijk van de steek. Je kan op het diagram van de legende in jouw kit een schema vinden. Op dat schema staat precies hoeveel draden je bij welke steek moet gebruiken.

Wat wil 1/6 zeggen?

1 DMC draadje heeft 6 draadjes. Je moet deze eerst splitsen voor je kan starten met borduren. Neem 1 draadje van deze 6 om je steekjes te maken. Als er in de legende “2/6” staat, moet je 2 draadjes nemen om je kruisjes te maken.

Wat betekent bijvoorbeeld “30-31” in de legende?

“30-31”: Deze hebben beide dezelfde kleur. Ons pre-productie team verdeelt deze kleur over 2 gaatjes (omdat er te veel draadjes zijn). Neem 2 draadjes van kleur 30. (Als alle draadjes van nummer 30 op zijn, kan je met nummer 31 beginnen).

Waarom is 1 kleur verdeeld over 2 gaatjes van het garenkaartje?

Wanneer er te veel draad van 1 kleur is, wordt dit verdeeld over 2 gaatjes. Het kan dus zijn dat eenzelfde kleur over 2 gaatjes verspreid zit.

Hoe hou ik de kleuren van het pakket mooi tijdens het wassen?

Een klein trucje dat wij gebruiken is een scheutje azijn toevoegen aan het water. Hierdoor blijven je kleuren mooi.

Wat betekent (bijvoorbeeld) “10 + 11” in de legende?

“10+11” : Je neemt een draadje van kleur 10 + 1 draadje van kleur 11 = kruissteek in 2 kleuren
“30(31)+32(33)” : 30 en 31 hebben dezelfde kleur. 32 en 33 hebben dezelfde kleur. Neem 1 draadje van kleur 30 + 1 draadje van nummer 32 = kruissteek in 2 kleuren. Hetzelfde geldt voor nummers 31 + 33.

Waar vind je de naald in een kruissteek kit?

Je kan de naald vinden in de hoek van het stramien.

Kan je iets niet vinden in onze praktische info? Dan kan je ons steeds contacteren via info@verachtert.be .